Nabavljena i opremljena 23 „Schengen busa“ za graničnu policiju

Financijskim sredstvima Schengenskog instrumenta, Ministarstvo unutarnjih poslova nabavilo je 23 multifunkcionalna vozila tzv. „Schengen busa“.
Radi se o vozilima Citroen Jumper Furgon 35 Blue HDI 160 koja imaju mogućnost široke primjene u obavljanju poslova nadzora državne granice, a prema potrebi mogu se koristiti kao zapovjedna vozila na terenu, kao mobilni granični prijelaz te za provođenje kompenzacijskih mjera.

Financijskim sredstvima Schengenskog instrumenta, Ministarstvo unutarnjih poslova nabavilo je 23 multifunkcionalna vozila tzv. „Schengen busa“.
Radi se o vozilima Citroen Jumper Furgon 35 Blue HDI 160 koja imaju mogućnost široke primjene u obavljanju poslova nadzora državne granice, a prema potrebi mogu se koristiti kao zapovjedna vozila na terenu, kao mobilni granični prijelaz te za provođenje kompenzacijskih mjera. Opremljena su telekomunikacijskim sustavom TETRA i podijeljena su na tri dijela: vozački, radni i spremišni prostor.
U srednjem dijelu vozila nalazi se opremljen radni prostor s dva radna mjesta za policijske službenike s prijenosnim računalom, čitačem dokumenata i čitačem otisaka prstiju spojenim na Nacionalni informacijski sustav za upravljanje državnom granicom, te uređajem za provjeru autentičnosti isprava, a vozilo ima i neovisni sustav napajanja za rad svih uređaja i opreme.
U stražnjem dijelu vozila osigurano je spremište za specijalnu policijsku opremu neophodnu za provođenje policijskih ovlasti.

Ukupna vrijednost sklopljenih ugovora financiranih iz Schengenskog instrumenta iznosi 2.839.925 eura.



Novosti