Adaptirana i opremljena Postaja granične policije Metković

Financijskim sredstvima Schengenskog instrumenta, Ministarstvo unutarnjih poslova adaptiralo je, obnovilo i opremilo Policijsku postaju Metković za potrebe postaje granične policije.
Riječ je o građevinskom zahvatu na zgradi ukupne površine 1 634 metara četvornih, kojim je adaptiran i obnovljen cijeli građevinski objekt, pomoćni objekti i prostorije (garaže, kotlovnica i plato agregata).
 

Financijskim sredstvima Schengenskog instrumenta, Ministarstvo unutarnjih poslova adaptiralo je obnovilo i opremilo Policijsku postaju Metković za potrebe postaje granične policije.
Riječ je o građevinskom zahvatu na zgradi ukupne površine 1 634 metara četvornih, kojim je adaptirana i obnovljena cijela policijska postaja s pomoćnim objektima, garažom, kotlovnicom i platoom agregata.
Potpuno su rekonstruirane elektroinstalacije, izveden je novi vatrodojavni sustav i rekonstruirana je kotlovnica sa sustavom centralnog grijanja uz mogućnost zagrijavanja uporabom solarnog izvora energije.  
Zamijenjeno je krovište, postavljene su nove fasadne obloge, zamijenjeni prozori i vrata, adaptiran je cjelokupni interijer te je krajobrazno uređena i zemljišna parcela od 406 metara četvornih.
Između ostaloga, adaptacijom su dobivene i nove prostorije operativno komunikacijskog dežurstva, zaštite podataka, video nadzora granice, prostorije za razgovore, ispitivanje i prepoznavanje, novi uredi, garderobe, sanitarni čvorovi, uredske prostorije, polivalentna dvorana i spavaće sobe.

Ukupna vrijednost sklopljenih ugovora financiranih iz Schengenskog instrumenta iznosi 911.976,65 eura.Novosti