IPA 2011: Twinning light projekt „Priprema za implementaciju i korištenje Schengenskog informacijskog sustava SIS/SIRENE i Europskog uhidbenog naloga“

Projekt „Priprema za implementaciju i korištenje Schengenskog informacijskog sustava SIS/S.I.Re.N.E. i Europskog uhidbenog naloga“ provodili su Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske u suradnji s Odjelom policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Litve i Državnim odvjetništvom Republike Litve.

Projekt „Priprema za implementaciju i korištenje Schengenskog informacijskog sustava SIS/SIRENE i Europskog uhidbenog naloga“ provodili su Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske u suradnji s Odjelom policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Litve i Državnim odvjetništvom Republike Litve. Cilj ovog 188.889,00 eura vrijednog projekta bio je jačanje kapaciteta i stručnosti ključnih nositelja implementacije i korištenja Schengenskog informacijskog sustava (SIS/SIRENE) i Europskih uhidbenih naloga (EUN). Svrha mu je bila pomoći Republici Hrvatskoj u postizanju Schengenskih standarda, u skladu s europskom pravnom stečevinom.