Svečano otvorena Postaja granične policije Cetingrad

Izgradnja postaje financirana je sredstvima Europske unije, u sklopu projekta IPA 2012 „Izgradnja i opremanje Policijske postaje Tovarnik i Postaje granične policije Cetingrad“. Za građevinske radove na izgradnji PGP Cetingrad, ugovoreno je 1.147.676,91 eura.

Kako bi se policijskim i državnim službenicima koji su zaposleni na poslovima nadzora državne granice u mjestu Cetingrad, osigurali kvalitetan smještaj i rad, ali i kao podrška u radu policijskim službenicima graničnog prijelaza prema Bosni i Hercegovini, 7. veljače je otvorena Postaja granične policije Cetingrad.

Izgradnja postaje financirana je sredstvima Europske unije, u sklopu projekta IPA 2012 „Izgradnja i opremanje Policijske postaje Tovarnik i Postaje granične policije Cetingrad“. Za građevinske radove na izgradnji PGP Cetingrad, ugovoreno je 1.147.676,91 eura.

Postaja raspolaže svim potrebnim prostorijama za funkcionalan, potpuni i kvalitetan rad, a osim nužnog prostora za zaposlenike i građane te operativnog dežurstva, postaja svojim djelatnicima nudi i prostor za odmor, rekreaciju i održavanje fizičke spreme, nužne za kvalitetno i efikasno obavljanje policijskih poslova.

Svečanom otvorenju nazočio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović s najbližim suradnicima koji je ovom prilikom naglasio kako je ulaganje u graničnu policiju nacionalni interes s obzirom na pripreme za Schengen i globalne izazove odnosno sprječavanje nezakonitih migracija i svih oblika prekograničnog kriminala.

„Mi smo i danas pokazali da Ministarstvo unutarnjih poslova nastavlja s onim što smo rekli da će biti prioritet u našem radu, a to je podizanje standarda rada hrvatskih policajaca. Ovakvim uvjetima, opremom i službenicima pokazujemo kako hrvatska policija po svim elementima koji se procjenjuju u kontekstu našeg ulaska u Schengen, odgovara onome što je standard suvremenog policajca ne samo hrvatskog nego i europskog. Mi dostižemo taj standard koji se traži od policija država članica Europske unije“, kazao je ministar Božinović dodavši kako Policijska uprava karlovačka zbog svog geografskog položaja posjeduje najkraći prometni pravac između unutarnje i vanjske granice Europske unije na teritoriju Republike Hrvatske, što pred Ministarstvo unutarnjih poslova stavlja ozbiljne zadaće.

„Cilj nam je najboljom praksom i profesionalizmom naših policijskih službenika ispuniti sve ono što je Ustavom i zakonima propisano - osigurati javni red  i mir i sigurnost hrvatskih građana“, kazao je ministar Božinović.

U sklopu postaje poslovi granične kontrole obavljaju se na pet graničnih prijelaza i to na Stalnom međunarodnom graničnom prijelazu putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac i četiri stalna granična prijelaza za pogranični promet Pašin Potok, Gejkovac, Bogovolja i Kordunski Ljeskovac.

Tijekom boravka u PU karlovačkoj ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetio je i tvornicu za proizvodnju peleta Š-PELET u Slunju, projekt koji je djelomično financiran sredstvima Europske unije. 



Novosti