Održavanje plovila za nadzor državne granice na moru i rijekama za 2020. i 2021. godinu

Temeljem projektnog prijedloga Uprave za granicu, Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije, sklopila je s Ministarstvom unutarnjih poslova Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Održavanje plovila za nadzor državne granice na  moru i rijekama za 2020. i  2021. godinu“ u okviru Fonda za unutarnju sigurnost

FOTO: MUP 

Temeljem projektnog prijedloga Uprave za granicu, Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije, sklopila je s Ministarstvom unutarnjih poslova Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Održavanje plovila za nadzor državne granice na  moru i rijekama za 2020. i  2021. godinu“ u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, s ciljem osiguranja visoke razine sigurnosti u Europskoj uniji jačanjem nadzora državne granice na moru i na rijekama.

Ukupna vrijednost Sporazuma iznosi 2.300.000,00 EUR s PDV-om, te se opravdani troškovi projekta financiraju EU sredstvima u 100% iznosu.

Svrha projekta je da se osigura potpuna tehnička operativnost službenih plovila pomorske i riječne policije u obavljanju nadzora državne granice na moru i rijekama.