Izgrađena i opremljena Postaja granične policije Cetingrad

  • Slika /slike/PGP Maljevac/PGP Cetingrad.jpg
  • Slika
  • Slika
U svrhu osiguranja kvalitetnog smještaja službi granične policije, te kao podrška radu policijskim službenicima koji rade na poslovima osiguranja i kontrole granice na Graničnom prijelazu Maljevac prema Bosni i Hercegovini, u sklopu programa IPA 2012 izgrađena je i opremljena Postaja granične policije Cetingrad.
Građevina postaje ukupne je neto površine 1.073 četvorna metra i sastoji se od tri etaže: prizemlja, kata i potkrovlja, a zemljište na kojem je izgrađena nalazi se u užem centru Cetingrada i  površine je 1.252 četvorna metra.
U prizemlju se nalaze ulazni prostor za zaposlenike i građane, sklop operativnog dežurstva s pratećim prostorijama (telefonska centrala, razgovor, zadržavanje, prateća spremišta opreme, oružja, oduzetih i nađenih stvari), tehnički sklop (kotlovnica, spremište energenta, prostorija za diesel agregat, prostori za domara i spremačice) te garažni prostor za tri službena vozila.
Na katu su smještene uredske prostorije zapovjednog osoblja te prostorija za sastanke, prijemna učionica sa čajnom kuhinjom, muška i ženska garderoba.
U potkrovlju su smještene uredske prostorije za administrativno osoblje, spremišta, trim kabinet s pratećim sanitarijama te prostorije za odmor djelatnika.
Etaže su povezane centralnim stubištem, a u tavanskom prostoru (zračnom prostoru etaže potkrovlja) nalazi se servisna galerija namijenena za pristup i servisiranje antenskog stupa, krova i krovnih prozora (svjetlika) stubišnog prostora.

Ukupna vrijednost ugovorenih građevinskih radova iznosi 1.147.676,91 eura.
 

Novosti