Ministar Orepić obišao novoizgrađeni policijski kompleks u Trilju

 • Slika /slike/Posjet Vlahe Orepića PGP Trilj/Ministar_obr.jpg
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obišao je 24. veljače 2017. godine Postaju granične policije i Tranzitni prihvatni centar za strance Trilj. Radi se o novoizgrađenom policijskom kompleksu u Trilju koji je izgrađen i opremljen prema najsuvremenijim standardima financijskim sredstvima Schengenskog instrumenta.

Izjava ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića nakon obilaska kompleksa:

„Veliko mi je zadovoljstvo što Vam danas možemo predstaviti novi policijski kompleks na području grada Trilja, koji se sastoji od dva objekta, Postaje granične policije i Tranzitnog centra za prihvat stranaca. Posebno bih se zahvalio lokalnoj zajednici i gradonačelniku Trilja Ivanu Šipiću, na svom trudu i zalaganju koji ste uložili da bi se ovaj vrijedan projekt realizirao. Izgradnja ovog kompleksa iznosila je 3.662.233 eura, a financirana je iz Schengenskog instrumenta. Radi se o jednom od najvećih projekata u kojem je Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovalo. Moram naglasiti kako smo uspješno odradili svoje zadaće kroz Schengenski instrument. To potvrđuje i podatak da je iskorištenost financijskih sredstava na visokih 97 posto, odnosno više od 116 milijuna eura.“

S ministrom Orepićem u obilasku policijskog kompleksa bili su njegov pomoćnik Joško Dorić, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Samostalnog sektora za schengensku koordinaciju i projekte EU Krešimir Perović, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i drugi.
U okviru Schengenskog instrumenta nabavljeno je više stotina raznih vozila, plovila, dva helikoptera te razna tehnička oprema. Rezultat toga je veća mobilnost i učinkovitosti policije u obavljanju nadzora državne granice, suzbijanju nezakonitih migracija i svih oblika prekograničnog kriminaliteta.
Izgradnjom, obnovom i modernizacijom objekata, novom tehnikom i opremom poboljšali smo uvjete rada granične policije, a time smo one koji su razmišljali o ilegalnim radnjama, demotivirali u njihovim namjerama.

Postaja granične policije Trilj
Građevina obuhvaća podrum, suteren, prizemlje i dva kata. Površine je 2.058 četvornih metara. Sadrži prostorije za rad granične policije, smještaj policijskih službenika, streljanu, a u podrumu se nalaze garažno-parkirališna mjesta s pratećim  sadržajima. Objekt ima dizalo, 14 uredskih prostorija, 10 dvokrevetnih soba s kupaonicama, dnevni boravak, kuhinju sa spremištem, blagovaonicu s 32 sjedeća mjesta.

Tranzitni prihvatni centar za strance Trilj
Građevina obuhvaća podrum, prizemlje i dva kata. Površine je 2.625 četvornih metara. Namijenjena je za privremeno zadržavanje i smještaj stranaca - ilegalnih migranata. Objekt ima dizalo, medicinski dio s tri ordinacije i četiri bolesničke sobe sa sanitarnim čvorovima, 14 četverokrevetnih soba s kupaonicama, dvije šesterokrevetne sobe, 8 uredskih prostorija, dvije kantine sa 68 sjedećih mjesta, dvije čajne kuhinje, dnevni boravak, društvenu sobu, knjižnicu, prostoriju za obuku i teretanu.
Uređene su i interne prometnice, parkiralište, zelene površine, spoj na uličnu, telekomunikacijsku i komunalnu infrastrukturu.

Izgrađena Postaja granične policije i Tranzitni prihvatni centar za strance Trilj

Novosti