Održan trodnevni sastanak INFORM EU mreže u Zagrebu

  • Slika /slike/INFORM%20EU%20Zagreb/20230606_090816.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
FOTO: MRRFEU i MUP 

U razdoblju od 5. do 7. lipnja 2023. godine, u Zagrebu je održan trodnevni sastanak INFORM EU mreže u organizaciji Europske komisije i Ministarstva regionalnog razvoja u suradnji s ostalim upravljačkim tijelima, među kojima je i Uprava za europske poslove međunarodne odnose i fondove Europske unije, Ministarstva unutarnjih poslova.

Tema sastanka u Zagrebu bio je utjecaj društvenih mreža na komunikacijske trendove i informiranje građana, a na sastancima i radionicama sudjelovalo je više od 300 sudionika.

Na otvaranju četvrte Plenarne sjednice u Zagrebu prisutnima se obratio ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije g. Šime Erlić koji je naglasio kako je komunikacija danas važnija nego ikad prije. U svom obraćanju istaknuo je kako živimo u eri društvenih mreža, bezbrojnih internetskih izvora, ali i lažnih vijesti te je stoga izazovno pronaći pravi način pružanja vjerodostojnih informacija.

Uz ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na otvorenju su bili i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Ognian Zlatev te direktorica DG REGIO-a za proračun, komunikaciju i opće poslove gđa Monika Hencsey.

U okviru sastanka za sudionike su organizirane radionice i predavanja o društvenim mrežama, audio-vizualnim tehnikama, pripremi komunikacijskog sadržaja, umjetnoj inteligenciji i brojnim drugim sadržajima, a organiziran je i posjet projektima na području grada Zagreba, Karlovca i Park prirode Lonjsko polje.

Sudionici su posjetili i Centar za posjetitelje Crna roda Osekovo u Parku prirode Lonjsko polje, Aquatiku – Slatkovodni akvarij u Karlovcu, Nikola Tesla Experience Centar, ribarsku industriju Meduza, OŠ Ivan Merz u Zagrebu, URIHO – Program za osobe s invaliditetom, ENZITU – Hranom kroz život te projekte „Jačanje kapaciteta specijalne policije u borbi protiv terorizma“ i „Modernizacija tehničke opreme za potrebe Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u Lučkom, koji je ujedno izazvao najviše zadovoljstva kod posjetitelja.

Tijekom posjeta projektima koji su sufinancirani sredstvima EU, u okviru različitih fondova, sudionicima je predstavljeno kako je Hrvatska usmjerila EU sredstva u Višegodišnjem financijskom razdoblju 2014.-2020. te kako su svi ti projekti doprinijeli daljnjem razvoju, kako gradova i lokalnih zajednica tako i životima građana.
 
 

Pisane vijesti