Završen projekt „Nabava opreme te stvaranje nove i poboljšanje postojeće IT baze podataka za registraciju nezakonitih migranata u postupku povratka"

Slika /slike/4a.jpg
FOTO: MUP

Uspješno je završen projekt „Nabava opreme te stvaranje nove i poboljšanje postojeće IT baze podataka za registraciju nezakonitih migranata u postupku povratka“, sufinanciran sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju. Vrijednost projekta je 250.000,00 EUR, a provoditelj aktivnosti je Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za granicu.

Cilj projekta je poduzeti sve učinkovite mjere kako bi se osigurao povratak državljana trećih zemalja, dok je njegova svrha ostvarena osiguravanjem dovoljnog broja prijenosnih Eurodac radnih stanica, fotoaparata i foto opreme kao i druge opreme potrebne za kvalitetnu obradu stranaca u nezakonitom boravku u Republici Hrvatskoj.

U okviru projekta nabavljeno je devet Eurodac prijenosnih radnih stanica za izuzimanje otisaka prstiju, 39 fotoaparata sa foto opremom, 39 plošnih skenera i 39 mehaničkih vaga s visinomjerom.

Nabavljena oprema omogućuje kvalitetnu obradu stranaca u nezakonitom boravku u Republici Hrvatskoj što je ujedno i glavni cilj projekta.


                                                        Sufinancirano sredstvima Europske unije, Fonda za azil, migracije i integraciju
 Sufinancirano sredstvima Europske unije
 Fonda za azil, migracije i integraciju 


  

Sadržaj ove objave ne odražava nužno službena stajališta Europske unije. Za ovdje navedene informacije i mišljenja odgovoran je isključivo autor.

 

Pisane vijesti