Izgrađena Postaja granične policije Donji Srb

  • Slika /slike/PGP Donji Srb/donji srb_obr_3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministarstvo unutarnjih poslova je financijskim sredstvima Schengenskog instrumenta izgradilo novu Postaju granične policije Donji Srb u Srbu. Na građevinskom zemljištu su izgrađene dvije građevine, glavna zgrada bruto površine od 1.173 četvornih metara i pomoćna zgrada površine od 176 četvornih metara.
Glavnu zgradu čine podrum, prizemlje i prvi kat. U podrumu se nalaze garderobe za djelatnike, te trim kabinet sa svlačionicom i sanitarijama. U prizemlju se nalazi glavni ulaz, uz koji je čekaonica i soba za rad sa strankama, operativno dežurstvo, soba šefa smjene i zaštita podataka.
Sa zapadne strane je smješten ulaz za zaposlenike, zatim telefonska centrala, prostor za spremačice, prijem i otprema službe. Ulaz za zadržavanje s prostorijama za zadržavanje ilegalnih migranata, nalazi se sa sjeverne strane. Na prvom katu su uredski prostori, a zgrada je povezana dvokrakim stubištem.
U pomoćnoj zgradi smještena je kotlovnica, prostorija za agregat, prostorija domara sa spremištem i sanitarijama, skladište oduzetih i nađenih stvari, radionica za popravak oružja, skladište oružja, praonica za automobile, radionica i garaža.
Na građevinskom zemljištu uređeno je i parkiralište te je izvedena nadstrešnica za službena vozila.
 
Ukupna vrijednost sklopljenih ugovora financiranih iz Schengenskog instrumenta iznosi 1.266.008,83 eura.
 

Novosti