Održane sjednice Odbora za praćenje nacionalnih programa za AMIF i ISF

  • Slika /slike/Odbor_AMIF.jpg
  • Slika
  • Slika
U Ministarstvu unutarnjih poslova, 23. i 24. ožujka 2017. godine, održane su sjednice Odbora za praćenje nacionalnih programa za Fond za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Fond za unutarnju sigurnost (ISF) koje je vodio zamjenik predsjednika Odbora, ovlašten za obavljanje poslova voditelja Službe za fondove Europske unije, Samostalnog sektora za schengensku koordinaciju i fondove Europske unije Dražen Vuleta.

Uz predstavnike drugih ministarstava i tijela državne uprave koji sudjeluju u radu Odbora, sjednici su prisustvovali i predsjednik Odbora, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Samostalnog sektora za schengensku koordinaciju i fondove Europske unije Krešimir Perović i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Dorić.

Na sastancima je predstavljen sustav upravljanja i kontrole za Višegodišnji financijski okvir Europske unije za razdoblje od 2014. do 2020. godine za područje unutarnjih poslova. Predstavljeni su i Nacionalni programi za Fond za azil, migracije i integraciju i Fond za unutarnju sigurnost, s posebnim osvrtom na specifične ciljeve te izmjene tih programa i raspodjelu dodatnih financijskih sredstava  u 2017. godini. Također, sudionici su upoznati sa stanjem odobrenih projekata te projektima koji su u postupku odobravanja.

Inače, glavne zadaće Odbora su potpora odgovornom tijelu pri odabiru projekata za sufinanciranje iz fondova, praćenje i osiguravanje komplementarnosti sufinanciranja s drugim nacionalnim, financijskim instrumentima Europske unije i međunarodnim financijskim instrumentima, praćenje provedbe i ostvarenja ciljeva, davanje mišljenja i preporuka o provedbi projekata i predlaganje za unaprjeđenje sustava upravljanja i kontrole.  

Novosti